Mijn favorieten

Veiling

 


Het kopen op een veiling is een hele aparte discipline. Niet elke makelaar is bekend met dit terrein, maar de veilingexperts van 11 Makelaars weten raad. Zij staan geregeld professionele onroerend goed beleggers bij, bij de aanschaf van een aantrekkelijke investering. Dit kan een belegging zijn, maar ook onroerend goed dat bedoeld is voor de handelswinst (in- & verkoop).

Ook de particulier die een mooie kans niet aan zich voorbij wil laten gaan, kan terecht bij 11 Makelaars. 
Bijvoorbeeld kan dat om een huis gaan dat zij zelf op het oog hebben, maar steeds vaker geven particulieren een opdracht aan 11 Makelaars om op zoek te gaan naar een goede kans in de markt.
 

11 Makelaars kan als aankoopmakelaar op de veiling expertise inbrengen en heeft als MVA lid ook nog wat meer voordelen. Want alhoewel een veilingkoper zelfstandig mag optreden in de veiling, dient hij hierbij de nodige zekerheden te bieden. Zo moet hij zich rechtsgeldig legitimeren en bij aankoop een bankgarantie overleggen ter waarde van 10% van de koopsom. Toch geldt voor een veilingkoper dat de inschakeling van een makelaar o.g. van het grootste belang is. Immers zitten er veel haken en ogen aan het kopen van onroerend goed. Rust er een aanschrijving op het pand, is er een huisvestingsvergunning nodig, wat is de bestemming van het pand, staat het op de Monumentenlijst, zijn er technische gebreken, en last but not least wat is de waarde van het pand. De 11 makelaar-koper informeert en adviseert u over al deze aspecten en wilt u tot aankoop overgaan dan spreekt hij met u af tot welke uiterste prijs hij in veiling voor u zal bieden. Daaraan kan worden toegevoegd het niet onbelangrijke aspekt van de zogenaamde "veilingpsychose". De makelaar-koper is ervaren in het veilen en laat zich niet opjagen door de zaal. Met andere woorden hij zal zich niet laten verleiden tot biedingen die uitgaan boven het bedrag dat hij in zijn hoofd heeft om als uiterste te bieden.
 

De particuliere koper wordt door het inschakelen van de makelaar-koper beschermd tegen de veilingpsychose, die tijdens andersoortige veilingen maar al te vaak optreedt. Het inschakelen van een makelaar-koper bij de Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling biedt ook voor de verkoper de nodige zekerheden. Volgens de Algemene Veilingvoorwaarden Amsterdam is de makelaar-koper, namens zijn opdrachtgever, hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen van de koper in veiling, Met andere woorden: als de opdrachtgever zijn makelaar in de steek laat (dus niet afneemt) dient de makelaar-koper de koopsom geheel voor eigen rekening te voldoen en wordt hij in dat geval als koper aangemerkt.
 

Uniek binnen de makelaardij is dat 11 Makelaars op alle veilingen in Noord Holland actief is. Eerder dit jaar werden op de Schipholveiling, de Noordhollandse Veiling in Alkmaar en uiteraard de Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling diverse soorten onroerend goed aangekocht.
 

Wist u dat u zich no cure -no pay kan laten bijstaan op een veiling door 11 Makelaars?
Bel nu met onze veilingexpert & registermakelaar Niels Eering op 06-46121612.

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring