TAXATIE HYPOTHEEK

gevalideerd taxatierapport

Voor de aanvraag van een hypotheek bij de aankoop van een woning, voor een verbouwing van uw huidige huis of voor het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Meestal wenst de bank een zogenaamd ‘gevalideerd taxatierapport’ van een erkend taxateur dat is aangesloten bij het NWWI.

De registertaxateurs van onze organisatie zijn erkend door het NRVT en aangesloten bij het NWWI. U kunt dus bij ons terecht voor een betrouwbare taxatie.

Bij het uitvoeren van een taxatierapport komt heel wat kijken. Onze taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

  • De staat van onderhoud van de woning
  • De Inhoud en oppervlakte
  • Energiebesparende maatregelen
  • Het energielabel
  • Het bestemmingsplan
  • De kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie
  • Juridische rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond (bijv. recht van overpad, erfpacht)
  • Milieuaspecten zoals bodemverontreiniging

Maar ook de bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling. Verder spelen natuurlijk de vraag en aanbodverhouding in de markt een rol.

De taxateur legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing. In de uitgebreide NVM-database kan de makelaar/taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.

Als extra zekerheid laat onze taxateur zijn taxatierapport controleren door een validatie-instituut. 11 Makelaars werkt samen met validatie instituut NWWI. Bij taxaties voor woningfinanciering welke worden gevalideerd wordt gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.

Met een NVM-makelaar houdt u een goed gevoel over aan de taxatie. Mede dankzij de erecode en de permanente opleidingen van de NVM wordt uw woning getaxeerd door een echte professional.

106844723

Afspraak maken

Copyright © 11 Makelaars bv. 2018-2022