Mijn favorieten

NWWI


Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Het NWWI is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het WEW. Het Waarborgfonds Eigen Woningen is de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Het WEW (uitvoerder van de NHG) heeft vastgesteld dat vanaf 1 januari 2010 een taxatierapport voor de financiering van een NHG-hypotheek uitsluitend mag worden geaccepteerd indien deze door één van de door de WEW erkende instituten is ‘gevalideerd’.
Valideren betekent in deze dat wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze door de WEW zijn voorgeschreven. Inmiddels zijn er veel geldverstrekkers die ook voor niet NHG-financieringen een gevalideerd taxatierapport verplicht stellen.

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. 11 Makelaars is aangesloten bij het NWWI en mag dus voor alle geldverstrekkers (banken) taxeren.

Meer informatie nodig over een NWWI taxatierapport? Bel nu 0900-333 22 11 (lokaal tarief).

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring