Mijn favorieten

Scheiden & koopwoning


Bij een scheiding spelen naast emotionele aspecten ook financiele en zakelijke aspecten. Bijvoorbeeld speelt de waarde van de koopwoning een rol. Om dat eerlijk en correct vast te stellen is het belangrijk dat er een taxatie komt van een erkende registertaxateur.

11 Makelaars maakt vaak taxaties bij scheidingen en onze rapporten zijn ook erkend bij alle Nederlandse rechtbanken en geldverstrekkers.

Belangrijk om te weten is dat 11 Makelaars de vrije onderhandse marktwaarde-, maar ook de executiewaarde bij de taxatie opgeeft. Dat is belangrijk als bijvoorbeeld 1 van beide partners in de woning wil blijven wonen en/of de hypotheek wil voortzetten. Informeer bij uw bank of hypotheekadviseur of die mogelijkheid ook in uw geval bestaat.

Als de hypotheek is geregeld moet de woning nog formeel juridisch worden overgedragen. Dat kan alleen bij de notaris. Voor de overdracht moeten beide partners afspreken wie de kosten van de notaris draagt. In veruit de meeste gevallen hoeft er geen overdrachtsbelasting te worden betaald en dat scheelt dus aanzienlijk in de kosten.

Bel nu 0900 - 333 22 11 (lokaal tarief) als u vragen heeft over een taxatie in geval van scheiding. 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring