TAXATIE ECHTSCHEIDING

eerlijke waardebepaling

Bij een scheiding spelen naast emotionele aspecten, ook financiële en fiscale aspecten. Zo speelt de waarde van de koopwoning een rol, omdat vaak een eventuele overwaarde te verdelen valt tussen beide (ex-)partners.  Om dat eerlijk en correct vast te stellen is het belangrijk dat er een taxatie oordeel komt van een erkende registertaxateur.

11 Makelaars maakt vaak taxaties bij scheidingen en onze rapporten zijn erkend bij alle Nederlandse rechtbanken en geldverstrekkers. Belangrijk om te weten is dat 11 Makelaars de marktwaarde bij de taxeert. Dat is belangrijk als bijvoorbeeld 1 van beide partners in de woning wil blijven wonen en/of de hypotheek wil voortzetten. Informeer bij uw bank of hypotheekadviseur of die mogelijkheid ook in uw geval bestaat.

Als de hypotheek is geregeld moet de woning nog formeel juridisch worden overgedragen. Dat kan alleen bij de notaris. Voor de overdracht moeten beide partners afspreken wie de kosten van de notaris draagt. In veruit de meeste gevallen hoeft er geen overdrachtsbelasting te worden betaald en dat scheelt dus aanzienlijk in de kosten.

Afspraak maken

Copyright © 11 Makelaars bv. 2018-2022